Ágyneműhuzat alapanyag összetétel információ

Amiután a gyapotot leszüretelik, fonal készül belőle, amelyet számos különböző pamutanyag előállítására használnak fel. Az ágyneműhuzatok szőtt anyagból készülnek.

Egy szövési mintán belül két különböző fonal vagy cérnaszál kerül összefűzésre. A függőleges szálon, ún. láncon a vízszintes szálat ún. vetüléket szővik keresztül, és ennek a két szálnak a keresztmetszete határozza meg a szövési módot és az anyag minőségét. Ez lehet pamut szatén, pamut renforcé, pamut perkál, flanel, jaquard, stb.

Szállodák, panziók elsősorban a könnyebb kezelhetőség miatt fehér színű ágyneműhuzatokat keresnek, így kínálatunkban is ez áll az első helyen, de megoldható nagyobb rendelési tétel esetében színes, elsősorban pasztellszínű huzatok festése, gyártása. A legjellemzőbb keskeny és széles csíkos, valamint mintázat nélküli szatén huzatokat szállítjuk különböző grammsúlyban és anyagösszetételben. A gyakori mosással és vasalással együtt járó elhasználódás a kevertszálas alapanyagból készült ágyneműhuzatok esetében mérsékeltebb, hosszabb élettartamúak a 40%PES-60% pamut vagy fele-fele arányban pamutot és poliésztert tartalmazó, de bőrbarát, puha tapintású textíliák.

Az ágyneműhuzatokat egy lógó vagy monogram teheti egyedivé, amely készülhet szőtt címkére, hímezve vagy szitanyomással. Bármelyiket is választja, mi megoldjuk.

Ágyneműhuzat alapanyag információ:

Renforcé pamut ágyneműhuzat

RENFORCÉ szó – franciául megerősítést jelent.

Ennek megfelelően a pamut renforcé egy megerősített pamut anyagot jelöl.  A vízszintes szál egyszer a függőleges szál felett, majd alatt fut. Ezt a szövési módot, általában a pamut renforcé anyagokhoz, de a pamut perkálhoz is használják.

Szatén pamut ágyneműhuzat

Szatén szó- egy szövési technikát jelent.

Nem a felhasznált anyagra vonatkozik, hanem egy szövési technikát jelöl. A perkál és a renforcé technikától eltérően a vízszintes szál egyszer a függőleges fölött, négyszer pedig alatta fut, így teremtve meg a szatén fényes és puha jellemzőit.

A szatén pamut 100%- ban természetes pamutból készül, így olyan különösen jó a légáteresztő és nedvesség-felszívó képessége is. A szatén szövet ellenáll a gyűrődésnek és rendkívül lágy az esése, ezért leggyakrabban a prémium ágyneműk gyártásához alkalmazzák. 

JACQUARD- szatén ágyneműhuzat

Jacquard szó- egy olyan szövési eljárás, ami lehetővé teszi a komplex minták bedolgozását egy anyagba.

A szövés variálásával csodálatos világos és sötét kontraszt hozható létre az anyag mintázatában. Az árnyalatok játéka különösen jól látható, ha fényben mozgatjuk az anyagot.

FLANEL – pamut ágyneműhuzat

Flanel- egyszerű szövésű anyag. A különbséget az utolsó simítás adja. A pamut anyag felületét egy kefével megmunkálják, így puha és meleg lesz, tökéletes a hűvösebb időre.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük